بازار انواع پنیر لیقوان
پنیر لیقوان مشهور ترین پنیر سنتی ایرانی است و در سراسر جهان به عنوان پنیر سفید ایرانی شناخته می شود. این پنیر بیش از دوازده ماه در آب نمک نگه داری می شود تابرسد.روستای لیقوان، روستای کوچکی است و دامهای آن مسلماً نمیتوانند شیر کافی برای تمام پنیرهای لیقوانی که در سطح کشور تهیه و عرضه میشوند، تولید کنند.
- بیشتر بخوانید: پنیر پارمزان
از آنجا که نام لیقوان اشتهای هرکس را برمیانگیزد و مراکز عرضهی این پنیر هم زیاد هستند، تصمیم گرفتیم نگاهی به ویژگی های این نوع پنیر اصیل بکنیم و بیشتر با این نوع پنیر آشنا شویم.
ویژگی های پنیر لیقوان:
- پنیر لیقوان، یک پنیر شبه نرم است.
- دارای طعمی شور و ترد است.
- نوع سنتی آن سفید و نوع کارخانه ای آن متمایل به زرد کم رنگ است.
- دارای ویتامین ها و پروتئین زیادی است.
- در سه مدل اعلا، معمولی و تبریزی تولید می گردد.
- از شیر گوسفند تولید می شود.
- بیشتر بخوانید: پنیر گوسفندی
پنیر سوپر لیقوان پنیری حاصل شده از شیر خالص گوسفندی تولید شده در چراگاههای خود رو وگیاهان وحشی کوهستان سهند لیقوان است، آب مورد استفاده جهت تولید این پنیر از چشمههای سرشار و معدنی لیقوان و بدون کمترین آهک و نمکها و رسوبها است. هنگام برش دادن خرد نمیشود و دارای حبابهای انگشت شمار بخصوصی در اندازههای عدس در داخل پنیر است.
- بیشتر بخوانید: پنیر پیتزا
پنیر لیقوان معمولی نوع خاصی از پنیر لیقوان هست که از شیر گوسفندی مناطق و روستاهای حومه تبریز و سایر شهرهای آذربایجان تهیه میشود.این نوع شیر گاهی جهت برخورداری از آب معدنی و شرایط آب و هوایی دره لیقوان جهت تبدیل به پنیر، به لیقوان منتقل میشود. هرچند کیفیت شیر نسبتاً خوب است ولی به دلیل وجود فاصله مکانی چند ساعته مابین دام و کارگاه، مدت زمانی طول میکشد تا شیر به واحد تولیدی برسد و فرایند تبدیل شیر به پنیر لیقوان آغاز گردد.همین اختلاف زمان و کیفیت شیر، سبب افت کیفیت محصول نهایی میشود و پنیر تولید شده را از پنیر سوپر لیقوان متمایز میکند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.