کشورهای اطراف حوضه مدیترانه مناطق اصلی تولید زیتون سفره ای هستند و تولید روغن در اینجا تقریباً 98 درصد از تولید جهانی را تشکیل می دهد.
در حال حاضر تقریباً 2000 رقم از حوضه ثبت شده است که همگی بر اساس اندازه گودال و مورفولوژی میوه تنوع زیادی از خود نشان می دهند.
واریته ها بسته به مناطق و نواحی از نظر آب و هوا، خاک و ویژگی های ژئومورفولوژیکی متفاوت هستند. برخی برای استخراج روغن زیتون مناسب ترند و برخی دیگر به عنوان زیتون پرورده سبزی رومیزی مصرف می شوند. در ترکیه، به دلیل کمبود مطالعات در مورد این موضوع، در حال حاضر اطلاعات کافی در مورد تعداد واریته ها در دسترس نیست، اما تعداد واریته ها بیش از 400 تخمین زده می شود. کشت در 36 استان انجام می شود .
نزدیک به 119 رقم کشت شده در ترکیه توسط شورای ملی زیتون و روغن زیتون پرورده مجلسی ترکیه “ثبت شده” است. از این تعداد، 30 مورد بسیار رایج هستند، بقیه در مناطق محدودتری رشد می کنند.
انواع معروفی که برای روغن کشت می شوند عبارتند از. سوابق مربوط به سال 2012 نشان می دهد که در آن زمان تقریباً 162 میلیون درخت
زیتون پرورده شمالی در ترکیه وجود داشت. این رقم طی دو دهه اخیر افزایش یافته و هر سال نخلستان های جدیدی ایجاد می شود.
تکیرداغ، چاناک کاله، بورسا، بیلجیک، بالیکسیر، ازمیر، آیدین، مانیسا، موغلا، دنیزلی، اسکی شهیر، ایسپارتا، بوردور، آنتالیا، مرسین، کارامان، آدانا، عثمانیه، قهرمانماراش، هاتای، غازیانتپ، آدییامان، سیرت، مارسین، استان های شانلی اورفا، یالووا، کوجایلی، ساکاریا، زونگولداک، بارتین، کاستامونو، سامسون، سینوپ، گیرسون، ترابزون و آرتوین استان های پرورش زیتون پرورده صنعتی هستند.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.