قیمت عمده پنیر پیتزا و انواع پنیر پیتزا های تولید شده در ایران ،در ایران دو نوع پنیر پیتزا تولید و عرضه می گردد که آن دو عبارتند از پنیر پیتزای پروسس و پنیر پیتزای موزارلا که در اصل از شیر بوفالو تهیه می شود ولی هم اکنون تولید آن بر اساس شیر گاو است.این پنیر، سفید رنگ و گاهی اوقات زرد رنگ است ، از نظربافت یک ترکیب نیمه جامد است.
- بیشتر بخوانید: پنیر پارمزان
به طور کلی در ایران دو نوع پنیرپیتزا تولید می شود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که در حقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین به کار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد؛ اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن، لبنی است.معمولاً پنیر پیتزای پروسس دارای 15 درصد چربی، 18 درصد پروتئین و یک درصد نمک است که اگر حاوی چربی گیاهی باشد، پروتئین آن 17 درصد خواهد بود. نوع کم چرب پنیر موزارلا نیز 18 درصد چربی و نوع پرچرب آن 22 درصد چربی، 17 درصد پروتئین و یک درصد نمک دارد.
برای تهیه ی پنیر پیتزا نیازمند آب پنیر و اضافه کردن آن به شیر حاوی باکتری های ترموفیل و بعد به شیر این فرصت را می دهند تا دوران رسیدن را بگذراند. و بعد از طی کردن دوران رسیدگی مایه پنیر به منظور ساختن لخته به شیر اضافه می گردد. پس از تشکیل لخته، لخته بزرگتر را جدا می نمایند و به قطعه قطعه کردن آن می پردازند، و در نهایت لخته ها را از مایع گرفته و پرس می کنند تا مایع باقی ماند تا آخرین قطره از آن خارج شود ،این فرایند کمک می کند تا بافت پنیر لاستیکی مانند و کش دار شود.
- بیشتر بخوانید: پنیر تالش
سپس با حرارت دادن پنیر پیتزا بیشتر کش می آید ، به منظور ایجاد بافت مناسب و کشش پذیری، پنیر را به حالت خمیر درآورده و می کشند تا بافت مناسب ایجاد گردد. البته اینکه یک پنیر پیتزای خوب حالت کششی بالایی داشته باشد ارتباط مستقیمی به روش تولید درست و مدت زمان پخت لخته ها دارد. اگر توانایی کارخانه های تولید کنندهبیشتر باشد و روش تولید را به خوبی پشت سر بگذارند ، کیفیت پنیر پیتزا بالا رفته و کش دار بودنش بیشتر می شود.
نکته: پنیر پیتزا بدلیل چربی بالایی که دارد. مصرف آن برای افرادی که دارای بیماری های قلبی هستند، توصیه نمی شود و یا بهتر است آن را همراه با سبزی فراوان مصرف کنند.
- بیشتر بخوانید: پنیر گودا
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.