پنیر گوسفندی تبریز با طعم لذیذ خود یک پنیر مرغوب و سنتی ایرانی است.
پنیر گوسفندی طالقان توسط دامداران در نواحی کوههای طالقان تهیه میشود. پنیر گوسفندی طالقان دارای کیفیت بالایی است که بستهبندی آن جهت دستیابی به استاندارد های بهداشتی به صورت حلب گالوانیزه پلمب شده در می آید.
پنیر گوسفندی تهران انواع گوناگونی دارد که هرروزه با قیمت مناسب به فروش میرسد.
قیمت پنیر گوسفندی
مردم ایران معمولاً در صبحانه خود از پنیر استفاده میکنند. پنیر یکی از منابع تأمین کننده چربی بدن انسان است. چربیها در بدن انسان وظیفههای حیاتی را بر عهده دارند از جمله: تأمین کننده انرژی مورد نیاز برای سوخت و ساز سلولی، حمل کردن ویتامینهای محلول در خود، ایفای نقش در سیستم ایمنی بدن و تنظیم درجه حرارت بدن. پنیر حاوی مقدار کمی کربوهیدرات نیز است (1 تا 3 گرم کربوهیدرات در هر 100 گرم پنیر) که در فرایند انعقاد خون و انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه بدن را تأمین میکند. سلنیوم موجود در پنیر خواص آنتی اکسیدانی جهت مقابله با سلولهای سرطانی و دیابت است. سدیم پنیر در بهبود گرفتگی عضلات، افزایش سلامت قلب و حفظ گلوکز نقش دارد. در پنیر مقداری فسفر نیز موجود است. فسفر پنیر به ترمیم مغز استخوان و مغز کمک میکند.
موارد بیان شده نشاندهنده اهمیت و ارزش پنیر میباشد. مردم باید وسواس زیادی در انتخاب پنیر خود داشته باشند تا بتوانند در کنار استفاده از مزایا و خواص پنیر، از مضرات پنیر های نامناسب در امان باشند.
پنیر گوسفندی تبریز یکی از بهترین پنیر های موجود در بازار است. این پنیر دارای خواص بیشماری است که علاوه بر آن افراد با حساسیت و بیماریهای گوناگون نیز میتوانند به صورت مناسب و با اطمینان از آن استفاده کنند. مصرف کنندگان این محصول بینظیر از خرید این پنیر رضایت کامل را خواهند داشت. پنیر گوسفندی تبریز سعی دارد محصولی در خور شأن مشتریان خود تولید کند. این مجموعه سعی دارد با حذف واسطهها، پنیر گوسفندی تبریز را با کمترین قیمت به دست مشتریان خود برساند. تأکید این مجموعه تولید محصولات باکیفیت و تازه است. این پنیر از شیر محلی و ارگانیک تهیه میشود.
پنیر گوسفندی طالقان
پنیر گوسفندی طالقان بیش از جاذبههای گردشگری متعدد این شهرستان در میان مردم ایران شناخته شده است. همین مورد سبب شده که اکثر مردم ایرانزمین طالقان را به دلیل لبنیات فوقالعاده آن بشناسند. طالقان به دلیل طبیعت کوهستانی خود، دارای زمینهای کشاورزی کمی است. این عامل باعث شده است که مردم طالقان به سمت دامداری گرایش پیدا کنند. درگذشته امکانات لازم جهت نگهداری طولانی مدت شیر وجود نداشت و این محدودیت مردم طالقان را به تبدیل شیر به پنیر، کشک و روغن سوق داد. مردم طالقان از این محصولات تولیدی در سایر فصول سال استفاده میکردند، اضافه تولیدات در شهر های بزرگ از جمله تهران به فروش میرفت. این روند به تدریج شهرستان طالقان را به یک منطقه با قابلیت تولید پنیر درجه یک محلی تبدیل کرد.
پنیر محلی یا به عبارت دیگر پدربزرگ تمام پنیر های ایرانی، به روش سنتی تهیه میشود.
شهرستان طالقان به سبب برخورداری از مراتع وسیع و باکیفیت بالا، با توانایی تولید سالانه 640 تن پنیر سنتی یکی از قطبهای اصلی تولید لبنیات در کشور است. این شهرستان دارای 60 کارگاه تولید لبنیات و پنیر با 1400 نیرو در حال فعالیت میباشد. اکثر این پنیرها به صورت چانه خمیر نانوایی قالببندی میشوند سپس جهت آبگیری درون پارچه پیچیده میشوند. پنیر محلی بافت نرم و ملایمی داشته و در مقایسه با سایر انواع پنیرها دارای آب بیشتری است که موجب میشود درون آن مقدار زیادی از ویتامینهای محلول (ویتامینهای B و C) موجود باشد. پنیر محلی از شیر گوسفندی تولید میشود و به همین سبب بسیار پرچرب، غنی و دارای ارزش غذایی بالایی است.
به دلیل تغذیه گوسفندان شهرستان طالقان از مراتع سرشار از گیاهان دارویی و معطر، کیفیت این نوع پنیر افزایشیافته و همچنین عطر و طعم خاصی به آن میدهد.
پنیر گوسفندی خالص
پنیرها از نظر سفت بودن یا شل بودن به دو دسته پنیر های شل و پنیر های خشک تقسیمبندی میشوند. پنیر های نرم دارای چربی زیادی هستند در حالی که پنیرهای خشک چربی کم اما حاوی پروتئین و کلسیم زیادی است. پنیر با مقدار زیاد پروتئین و کلسیم نسبت به سایر پنیر ها ارجح تر است. پنیر گوسفندی خالص، از محبوبترین پنیرها محسوب میشود که از شیر تازه گوسفند تهیه میگردد به همین دلیل بسیار مفید و انرژیزا است و طعم خوبی دارد به طوری که استفاده از این پنیر در وعده صبحانه میتواند انرژی لازم برای تمام روز را فراهم کند.
مقایسه پنیر تهیه شده از شیر گاو با پنیر تهیه شده از شیر گوسفند
پنیر گوسفندی، یکی از مواد لبنی سرشار از مواد مغذی ازجمله: منیزیم، کلسیم، آمینو اسید، اسید چرب، پروتئین و روی است که از پوکی و نرمی استخوان جلوگیری میکند و همچنین باعث افرایش سلامت پوست میشود.
از دیگر مزایای مصرف پنیر گوسفندی میتوان به زود هضم بودن آن نسبت به پنیر گاوی اشاره کرد زیرا این پنیر پروتئین زیاد اما چربی و کالری کمتری دارد.
همچنین این پنیر فاقد لاکتوز بوده و برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، مناسب است.
پنیر گوسفندی به دلیل اینکه از شیر گوسفند که طبع سرد دارد، گرفته میشود برای افراد سرد مزاج توصیه نمیشود در صورتی که پنیر لیقوان ازجمله پنیرهای گوسفندی با طبع گرم است و برای افراد گرم مزاج توصیه میشود.
شیر گاو از نقطه نظر چربی و کالری زیاد نزدیکترین شیر به شیر مادر است. شیر گوسفند از نظر پروتئین نسبت به سایر دامها غنیتر است. امروزه مصرف مقدار زیاد چربی و کالری برای انسان مضر است.
با در نظر گرفتن تمام عوامل فوق میتوانیم به این نتیجه برسیم که پنیر گوسفندی بهترین نوع پنیر است.
پنیر گوسفندی خانگی
برای تهیه پنیر گوسفندی خانگی باید شیر را بجوشانید سپس به ازای هر کیلو شیر، 3 قاشق غذاخوری سرکه یا 4 قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید و به مدت 7 دقیقه مرتباً هم بزنید و شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا خنک شود.
در این میان یک پارچه خشک درون آبکش قرار دهید و شیر را داخل پارچه بریزید و پارچه را رویهم بیاورید و روی آن یک جسم سنگین به مدت 4-5 ساعت قرار دهید تا کاملاً آب پنیر کشیده شود و در نهایت پنیر را تکهتکه کرده و درون آبنمک قرار دهید. با این شیوه میتوانید پنیر گوسفندی خانگی تهیه کنید.
قبل از مصرف این پنیر باید 3-4 ساعت در آب جوشیده سرد قرار گیرد تا نمک اضافی آن گرفته شود. استفاده از پنیر گوسفندی تبریز در طول روز باید 1-2 واحد باشد زیرا بیشتر از این مقدار در روز میتواند عوارضی در مصرفکننده ایجاد کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.